Zoeken

Hamas reageert op bezoek Yaïr Lapid aan Marokko

15 augustus 2021 - 20:00 - Wereld

©

De Hamas heeft officieel gereageerd op het bezoek van Yaïr Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, aan Marokko. Volgens de Palestijnse beweging komt dit bezoek enkel "het imago van de Israëlische bezetting ten goede".

Faouzi Barhoum, woordvoerder van de islamitische beweging, stelt in een verklaring dat de Hamas "alle vormen van normalisatie met Israël verwerpt, met op de eerste plaats het bezoek van Lapid aan Marokko".

Lees ook: Gaat Marokko bemiddelen tussen Hamas en Israël?

Volgens de beweging heeft het bezoek van de baas van de Israëlische diplomatie aan Marokko "ernstige gevolgen voor het Palestijnse volk en haar rechtvaardige zaak en komt het enkel ten goede aan het imago van de Israëlische bezetting, vooral gezien de toename van de bezettingsmisdaden".

De Hamas roept "broeders uit alle Arabische en islamitische landen op om het Palestijnse volk te blijven steunen en het beleid van boycot en isolatie van de zionistische entiteit, die een bedreiging vormt voor Palestina en de hele regio, voort te zetten".

Lees ook: Hamas reageert op normalisatie Marokko en Israël

Yaïr Lapid was begin deze week voor een tweedaags werkbezoek in Marokko, waar hij het verbindingsbureau van zijn land in Rabat heeft ingehuldigd. Ook werden drie overeenkomsten gesloten voor de versterking van de samenwerking op cultureel, politiek, jeugd en sport, en luchtvaartvlak gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team