Zoeken

Franse drones om veiligheid in Marokko te versterken

15 juli 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie is nu uitgerust met Franse tactische drones DT26 E, waarvan een video onlangs werd gedeeld door Far-Maroc op Facebook.

Deze drones, geproduceerd door het bedrijf Delair uit Toulouse, werden in 2021 door Marokko aangeschaft. De DT26 drone wordt ingezet voor veiligheids- en defensiemissies, met een variant, de DT26E Tactical, die wordt gebruikt door de Koninklijke Gendarmerie van Marokko, de Nationale Garde van Niger, en Kroatië voor grensbewaking, volgens Air Cosmos.

Lees ook: Israëlische dronefabrikant zet twee productiebedrijven op in Marokko

Met een spanwijdte van 3,3 meter en een gewicht van 15 kg, is de DT26 drone in staat om vluchten van bijna drie uur uit te voeren met een snelheid van 57 km/u over een afstand van maximaal 50 km. Het is uitgerust met verschillende sensoren, waaronder een gyro-gestabiliseerde HD EO/IR camera met X30 optische zoom, een LIDAR gekoppeld aan een high-resolution foto sensor, en zelfs een "IMSI catcher" om de IMEI-gegevens van mobiele telefoons in een bepaald gebied te verzamelen. De verzamelde informatie wordt in real-time naar de operators gestuurd voor snelle besluitvorming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team