Zoeken

Israël past reisadvies aan voor Marokko

29 oktober 2021 - 19:00 - Wereld

©

Israël heeft de verwittiging aan Israëlische reizigers die Marokko wensen te bezoeken ingetrokken en bijgevolg zijn betrekkingen met het koninkrijk versterkt. De waarschuwing was al 10 jaar van kracht.

Goed nieuws voor Israëliërs en Israëlische en Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen. De Israëlische Nationale Veiligheidsraad heeft op maandag 25 oktober, bijna een jaar na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv, de waarschuwing tegen reizen naar Marokko ingetrokken, meldt Challenge.

Lees ook: David Govrin nu officieel Israëlisch ambassadeur in Marokko

Het besluit volgt op een nieuwe beoordeling door de Israëlische veiligheidsdiensten. Ze stelden vast dat het dreigingsniveau in het koninkrijk is gedaald. De Nationale Veiligheidsraad heeft de Israëliërs wel aanbevolen om voorzichtig te wanneer zij Marokko bezoeken.

Lees ook: Royal Air Maroc lanceert vliegroute Casablanca-Tel Aviv

De waarschuwing dateert van 10 jaar geleden. De banden tussen Rabat en Jeruzalem stonden destijds op een laag pitje, met economische verbindingskantoren die tijdens de tweede Intifada werden opgeschort. De kantoren zijn dit jaar heropend en werden inmiddels omgevormd tot ambassades.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team