Zoeken

Israël: eerste niet-joodse Marokkaanse studente aan universiteit

28 september 2021 - 11:20 - Wereld

©

David Govrin, zaakgelastigde van Israël in Marokko, heeft de inschrijving aangekondigd van een niet-Joodse Marokkaanse studente aan een Israëlische universiteit. Een primeur.

"Een van de sterkste bewijzen van de culturele samenwerking tussen Marokko en Israël is de inschrijving van een eerste, 17-jarige Marokkaanse studente aan de Kfar Hayarok International School", laat Govrin op Twitter weten.

Lees ook: Marokkaanse en Israëlische universiteiten bundelen krachten

Sinds de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël op 10 december 2020, werken beide landen aan het versterken van hun banden. Tijdens een werkbezoek van Yair Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, aan Marokko, werden in augustus overeenkomsten in de politieke, culturele, jeugd- en sport- en luchtvaartsectoren gesloten.

De Internationale universiteit van Rabat (UIR) en de Ben-Gurion Universiteit van de Negev (BGU) in Israël sloten eerder deze maand ook een samenwerkingsovereenkomst. De twee universiteiten willen de samenwerking verbeteren op het gebied van gezamenlijk onderzoek en studentenuitwisseling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team