Zoeken

Islamofoob reclamebord zorgt voor verontwaardiging in Amerika

14 januari 2020 - 19:20 - Wereld

©

Een islamofoob publiciteitsbord op een groot kruispunt nabij de University of Georgia in het Amerikaanse Atlanta zorgt voor verontwaardiging in de Verenigde Staten.

"Bijna 1 op de 4 moslims die in de Verenigde Staten is opgegroeid verlaat de Islam. Zonder God. Zonder angst. Ex-moslim.", leest men op het gigantisch reclamebord.

De makers van het bord, dat na Atlanta ook in Chicago en Houston moet worden getoond volgens Oumma, presenteren zich onder de naam "ex-moslims in Noord-Amerika".

Voor de moslimgemeenschap in de Verenigde Staten is het bord opnieuw een islamofobe provocatie. "Is dit niet duidelijk een nieuwe vorm van haatzaaien?", zegt Adeel Syed, een moslimstudent uit Atlanta.

Abdulrahman Abdulkadri, vice-voorzitter van de Muslim Student Association (MSA) van de universiteit, stelt dat katholieke demonstranten zich ook regelmatig voor het studentencentrum verzamelen om te protesteren tegen abortus, drugs en moslims... Ze dragen vernederende borden waarin de profeet wordt beledigd en de Hadith vervormd. De organisatie van Abdulkadri weigert echter op deze provocaties in te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team