Zoeken

Belgische douanier geschorst na delen islamofobe filmpjes

15 januari 2020 - 10:30 - Wereld

©

Een Belgische douanier die nog maar een week voor de Federale Overheidsdienst Financiën werkte, is geschorst na het publiceren van islamofobe en homofobe video’s op YouTube.

Op zijn YouTube zender beschrijft de man zich als een "Onafhankelijke katholieke prediker" en deelt er regelmatig preken en uitleg over de Bijbel.

RTBF bericht echter dat één van de video’s van de douanier leidde tot de opening van een onderzoek door de Federale Overheidsdienst. Het filmpje werd in 2016, net na de aanslagen in Parijs en Brussel gepubliceerd.

In de video richt de prediker zich tot de moslims in Frankrijk en België, voornamelijk die van Molenbeek. Hij uit kritiek op de Islam, doet aan proselitisme en roept moslims op om zich tot het christendom te bekeren.

Hij verklaart onder meer dat de "Koran een valse evangelie is, dat de islam pedofilie aanmoedigt en dat de profeet zelf een pedofiel was", wat volgens hem "absoluut walgelijk" is. Hij stelt ook dat homoseksuelen geen plaats hebben in het paradijs en zegt in een ander filmpje dat de aanslagen van 11 september 2001 een complot waren.

Een woordvoerder van de overheidsdienst stelt in een verklaring dat het verleden van de man niet aan de neutraliteit voldoet dat van een douanier wordt vereist en dat er mogelijke disciplinaire maatregelen zullen worden getroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team