Zoeken

Moslims verlaten massaal Verenigd Koninkrijk vanwege islamofobie

28 februari 2020 - 17:40 - Wereld

©

Steeds meer moslims verlaten het Verenigd Koninkrijk om in een veiliger land te gaan wonen vanwege de discriminatie en islamofobie waarvan ze het slachtoffer zijn in Groot-Brittannië.

Volgens een onderzoek van de Britse krant The Independent verlaten moslims hun families en vrienden om aan de haatmisdrijven te ontsnappen.

"Ik wilde niet weg. Ik ben er geboren en opgegroeid. Mijn familie woont er... Iedereen woont er. Maar ik moet aan de toekomst en aan mijn kinderen denken. Als we blijven zullen ze het slachtoffer worden van discriminatie.", getuigt Sama Khan, die intussen in Pakistan is gaan wonen.

Het onderzoek werd door Shayma Bakht uitgevoerd en toont onder meer aan dat in 2018 maar liefst 720 moslima’s in Groot-Brittannië op straat werden aangevallen vanwege hun geloof. Sama is één van deze vrouwen.

Vorig jaar werd een stijging van 475 procent van het aantal islamofobe daden in het Verenigd Koninkrijk vastgesteld. Volgens Britse organisaties tegen racisme volgt deze toename op columns in de media van de Britse premier Boris Johnson, die vrouwen die een boerka dragen onder meer met brievenbussen vergeleek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team