Zoeken

Haagse Isam wil iedereen verliefd maken op dadels

5 april 2021 - 16:10 - Wereld

©

In de dadelgroothandel van de Marokkaans-Nederlandse Isam Naimi, gevestigd op een bedrijventerrein in de buurt van de Haagse markt, kunnen amateurs hun hart ophalen. Het enorme assortiment is indrukwekkend. Naast de traditionele dadels, kan je er ook dadeltruffels, dadelkoekjes, chocoladedadels, dadelstroop en dadels met vulling vinden. En ook de packaging van Nakheel Alya verschilt van de gebruikelijk kartonnen dozen.

Naimi ging voor zijn onderneming Nakheel Alya, een jaar geleden de samenwerking aan met een Saudische dadelfabriek die over de hele wereld exporteert. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot de grootste importeur van dadels in de Benelux met ambities om uit te breiden naar Frankrijk en Duitsland. "Het is heel hard gegaan", vertelt Isam aan het AD. "Ik kan de vraag nauwelijks aan".

Toen Isam op bedevaart was in Saoedi-Arabië, verbaasde hij zich over het rijke aanbod aan dadelsoorten dat daar verkrijgbaar is. In een lokale veiling deed hij meteen een bod op 99 kilo dadels. Die verkocht hij in Nederland aan kennissen, maar ook aan een winkelier in Den Haag, die sindsdien een trouwe klant is geworden. Het enthousiasme voor de dadels moedigde hem aan om groter te zien. Isam ging een samenwerking aan met een bedrijf in Saoedi-Arabië. "Mijn eerste grote lading kwam vorig jaar aan het begin van de ramadan. We hebben toen via onze webshop veel dadels verkocht. En toen ging het heel hard en zijn we ook aan winkels gaan leveren."

Isam is inmiddels ook zelf verliefd geworden op dadels. "Je kunt ze eten bij de koffie, tijdens het sporten of als snack tussendoor. En er zitten veel goede stoffen in: vitaminen, mineralen en vezels, ze leveren dus veel energie. Alles bij ons is ook gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Ik doe niets met e-nummers. We willen het zo natuurlijk mogelijk houden." Met Nakheel Alya wil hij moslims ook stimuleren om dadels niet enkel tijdens de Ramadan te consumeren. "Ik wil ze toegankelijk maken voor iedereen, en het hele jaar door. Ik wil dat ook de Nederlandse consument ze gaat eten. Iedereen die ze probeert, komt terug. Ik ga ook proberen dadels op scholen te verkopen. Het is veel gezonder voor kinderen dan al dat snoepgoed."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team