Zoeken

Iran: Khamenei roept Marokko op om betrekkingen met Israël te verbreken

26 oktober 2021 - 19:00 - Wereld

©

Ayatollah Ali Khamenei van Iran heeft de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, een fout en een zonde genoemd en riep de Arabische landen, waaronder het koninkrijk, op om terug te komen op hun besluit.

De Iraanse opperleider oordeelt dat de Arabische landen niets te maken hebben met het "onderdrukkend zionistisch regime".

Lees ook: Iran wil diplomatieke betrekkingen met Marokko herstellen

Ali Khamenei verklaarde dit alles in een toespraak ter gelegenheid van een islamitisch feest in Teheran. "Het is een actie tegen de islamitische uniciteit, ze moeten terugkomen op hun besluit en hun fout herstellen", aldus de ayatollah.

Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan hebben in 2020 hun betrekkingen met Israël genormaliseerd, onder impuls van de voormalig Amerikaanse president Donald Trump en zijn schoonzoon Jared Kushner. "Als alle moslims samenkomen, dan zal de Palestijnse kwestie op de beste manier worden opgelost," verklaarde Khamenei nog.

Lees ook: Reactie Iran op breuk betrekkingen Marokko-Algerije

Begin mei had Khamenei Israël al een "terroristische basis" genoemd, die moest worden "bestreden". Hij pleitte ook opnieuw voor de "val" van "het vijandig zionistisch regime"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team