Zoeken

Irak: oproep tot boycot concert Saad Lamjarred

24 mei 2022 - 17:00 - Cultuur

©

In Irak is op sociale media een campagne gestart om de autoriteiten op te roepen het concert van de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred te annuleren, omdat de zanger beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Nadat het entertainmentbedrijf Sindbad Land het concert van de Marokkaanse ster in de Iraakse hoofdstad Bagdad aankondigde, ging de hashtag "Concert van Saad Lamjarred afgewezen" (in het Arabisch), meteen viraal op sociale media, meldt The New Arab.

Lees ook: Mariam Hussein wil Saad Lamjarred in de gevangenis

Iraakse internetgebruikers hekelen het feit dat een man die beschuldigd wordt van verkrachting en intimidatie, mag optreden in Bagdad. Ze roepen de autoriteiten van het land op in de voetsporen van Egypte te treden, dat in 2020 een concert van Lamjarred in Caïro annuleerde, na een vergelijkbare oproep tot boycot.

Lees ook: Saad Lamjarred naar assisen, zanger riskeert 20 jaar celstraf

Het bedrijf dat het evenement organiseert heeft tot dusver niet gereageerd op de vraag of het concert zal worden gehouden. In een verklaring aan Al-Araby Al-Jadeed verzekert een bron binnen het bedrijf wel dat er ondanks de online campagne nog steeds kaarten te koop zijn en dat er geen plannen zijn om het concert te annuleren. De campagne is "niet onschuldig", aldus dezelfde bron, die beweert dat het bedrijf opzettelijk wordt aangevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team