Zoeken

Saad Lamjarred naar assisen, zanger riskeert 20 jaar celstraf

6 maart 2021 - 14:00 - Cultuur

©

Terwijl zijn nieuwste videoclip een enorm succes is op YouTube, wordt de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred ingehaald door een verkrachtingszaak die al sinds 2016 door de rechtbank wordt onderzocht. Het Hof van Beroep van Parijs heeft dinsdag besloten om zijn zaak naar assisen door te verwijzen. Er hangt de zanger een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd.

Deze nieuwe wending in de zaak betekent een zware klap voor de 35-jarige Marokkaanse zanger, die de aanklachten tegen hem altijd heeft ontkend. In een vonnis van 2 maart heeft de onderzoeksraad van het hof van beroep van Parijs, Saad Lamjarred doorverwezen naar het hof van assisen wegens verkrachting en geweld met verzwarende omstandigheden, aldus Le Parisien.

Volgens de rechtbank zijn er voldoende aanklachten tegen de zanger, die de toen 21-jarige Laura P. in de nacht van 25 op 26 oktober 2016 in een Parijs hotel verkracht zou hebben, na een ontmoeting de avond ervoor in een nachtclub. Die nacht moest het meisje zijn hotelkamer ontvluchten in een gescheurd t-shirt.

Volgens het hof heeft de beslissing van de jonge vrouw het geweld en de gedwongen penetraties van Lamjarred aangewakkerd. Het misbruik is door een gynaecologisch onderzoek bevestigd. De advocaat van Laura P., Jean-Marc Descoubes, vertelde in de rechtbank op 2 februari dat de zanger tevergeefs heeft geprobeerd om het meisje te compenseren met een armband en 150 euro. Een psychiatrisch expert merkte ook op dat Lamjarred niet om kan gaan met frustraties. Hij werd in 2010 al eens vervolgd voor een verkrachtingszaak in de Verenigde Staten. Die zaak eindigde met een schikking.

De advocaten van Lamjarred, Jean-Marc Fédida en Thierry Herzog, argumenteerden dat er geen sprake was van traumatisch letsel ten gevolge van seksueel geweld en hebben de seponering van de zaak bepleit. Zij kunnen opnieuw in beroep gaan bij het Hooggerechtshof.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team