Zoeken

Marokkaanse influencer ontmaskerd nadat ze deed alsof ze business class vliegt

5 juni 2021 - 21:00 - Wereld

©

De 27-jarige influencer en realitysoapster, Oceane El Himer, heeft haar 847.000 volgers laten geloven dat ze business class vloog. Haar leugen werd doorprikt toen een medepassagier een foto van haar deelde in economy class.

El Himer, die een Franse moeder en Marokkaans-Egyptische vader heeft, poseerde business class en was gekleed in een joggingbroek en cropped sweater van kledingmerk Boohoo. Ze begeleidde haar foto met het opschrift: ’Next stop - Monaco. Je fly toute la night’. Newsweek schreef dat Oceane de foto vlak voor het opstijgen in business class maakte, om daarna snel naar haar eigen plek terug te keren.

Het valse beeld dat Oceane schept is uitgebreid opgepikt op sociale media. De foto heeft een breder debat aangezwengeld over de perceptie van het leven van mensen die we op sociale media zien.

Oceane krijgt bakken kritiek op Instagram en Twitter. "Sociale media is een ziekte. Mensen liegen voor aandacht en willen zo carrière maken", schrijft een Twittergebruiker. Een andere Twitteraar schrijft: "Bizar om te zien hoe mensen tot het uiterste gaan om indruk te maken op anderen, die niets toevoegen aan hun leven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team