Zoeken

Hafsa El-Bazioui krijgt doodsbedreigingen na debat over hoofddoek in België

11 juni 2021 - 19:40 - Wereld

©

Hafsa El-Bazioui, Groen-gemeenteraadslid en toekomstig schepen in Gent, krijgt via sociale media doodsbedreigingen sinds haar deelname aan een debat over hoofddoeken in De zevende dag. El-Bazioui diende een klacht in bij de politie.

De Marokkaans-Belgische Hafsa El-Bazioui heeft zondag deelgenomen aan een debat in De zevende dag om te discussiëren over het dragen van de hoofddoek bij het uitoefenen van een publieke functie, naar aanleiding van de benoeming van Ihsane Haouach tot regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Lees ook: Ihsane is eerste regeringscommissaris met hoofddoek in België

Het gemeenteraadslid draagt zelf een hoofddoek, schrijft Het Nieuwsblad. Ze werd bij de verkiezingen van 2018 verkozen met 4000 stemmen. Ze stond toen voor de eerste keer op de lijst van Groen. El-Bazioui zetelt al drie jaar als gemeenteraadslid, maar wordt volgend jaar schepen van Personeel, Internationale Solidariteit en Facility Management. Ze zal dan de eerste schepen worden met een hoofddoek.

Sinds het debat op De zevende dag wordt de Groen-politica via sociale media geconfronteerd met negatieve reacties, scheldwoorden en zelfs concrete doodsbedreigingen. Dit is een strafbaar feit. El-Bazioui diende daarom dinsdag een klacht in bij de lokale politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team