Zoeken

Groene energie: Marokko en EU sluiten pact

20 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

De vice-voorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, bezocht Marokko op 18 en 19 oktober om het eerste groene partnerschap tussen het koninkrijk en de Europese Unie te ondertekenen. Details.

Marokko en de Europese Unie ondertekenden dinsdag het "Groene Partnerschap" op het gebied van energie, klimaat en milieu. Premier Aziz Akhannouch heeft de vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor klimaatbeleid, Frans Timmermans ontvangen, schrijft Hespress.

Lees ook: Marokko: milieuvriendelijke woningen voor 140.000 dirham (foto’s en video)

Het Groene partnerschap tussen Marokko en de Europese Unie biedt mogelijkheden op het gebied van energiezekerheid, groene waterstof, interconnectie en de gasleiding die Europa, Marokko en Nigeria verbindt, aldus Akhannouch. Hij benadrukte het belang van dit pact om de energietransitie voor beide partners te bevorderen, het milieu te beschermen en de groene economie te stimuleren.

Lees ook: Marokko wil Europa tegen 2030 van energie voorzien

Het pact is de eerste van dit type dat de Europese Unie met een partnerland verbindt. De twee partijen hebben in juni 2019 een gezamenlijke politieke verklaring ondertekend voor de oprichting van het "Europees-Marokkaanse partnerschap voor gedeelde welvaart", waarin de samenwerking op het gebied van energie, de strijd tegen de opwarming van de aarde, milieubescherming en de bevordering van de groene economie, als prioritair zijn aangemerkt.

Bladna.nl