Zoeken

Marokko uitgelezen bestemming voor Japanse investeerders

29 augustus 2022 - 16:20 - Economie

©

Marokko is er de laatste jaren in geslaagd Japanse investeerders aan te trekken in een aantal sectoren, aldus de Marokkaanse ambassadeur in de Japanse hoofdstad Tokio, Rachad Bouhlal. Hij wijst daarbij op het gunstige investeringsklimaat in het koninkrijk.

Het is dankzij zijn vele troeven dat Marokko erin geslaagd is grote investeerders aan te trekken in economische sectoren zoals de automobielsector, de luchtvaart, de agro-industrie of de hernieuwbare energie, aldus Rachad Bouhlal tijdens zijn deelname aan een videoconferentie over de "goede praktijken om Japanse investeringen in Afrika aan te moedigen". Een gelegenheid voor de ambassadeur om de economische troeven van zijn land aan te prijzen en tegelijk een beeld te schetsen van de economische betrekkingen tussen Marokko en Japan.

Lees ook: Marokko trekt Duitse investeerders aan

De Marokkaanse diplomaat, die tevens voorzitter is van het Handels- en Investeringscomité van het Afrikaans Diplomatiek Korps in Japan (TRINVEC), herinnerde eraan dat de Japanse particuliere sector, met meer dan 75 in Marokko gevestigde bedrijven, momenteel de grootste particuliere werkgever in het land is.

Lees ook: Outsourcing: Marokko trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens zijn toespraak benadrukte Rachad Bouhlal ook dat Marokko trouw blijft aan zijn engagement voor Zuid-Zuid-samenwerking, ook al heeft het koninkrijk moeite om directe buitenlandse investeringen aan te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team