Zoeken

Inbeslagname 4 ton drugs en wapens in Driouch (foto’s)

5 oktober 2020 - 13:24 - Marokko

©

Een crimineel netwerk actief in de internationale handel in drugs en psychofarmaca is zaterdag door de veiligheidsdiensten in het noorden van Marokko opgerold. Er werd 3729 ton hasj door de politie in beslag genomen.

De Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN, meldt in een verklaring dat de operatie werd uitgevoerd in de buurt van Driouch, ongeveer 90 kilometer van de stad Nador.

Naast de inbeslagname van 3729 ton hasj, een jachtgeweer, 7 auto’s waarvan één met Spaanse kentekenplaten, autoriseerden de veiligheidsdiensten ook de arrestatie van vier personen die bij het crimineel netwerk betrokken zouden zijn.

De verdachten zijn in hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het vooronderzoek, onder toezicht van het bevoegde parket.

In Marokko blijven smokkelaars zeer actief en nemen inbeslagnames van drugs zelfs toe, ondanks de huidige beperkende situatie. Op vrijdag 2 oktober konden de veiligheidsdiensten van de stad Agadir een poging beletten om 1,1 ton hasj te smokkelen aan boord van een vrachtwagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team