Zoeken

Tanger-Med: lading drugs in beslag genomen

14 november 2020 - 15:40 - Gemeenschap

©

De veiligheidsdiensten hebben in samenwerking met de douane in Tanger Med, dinsdagmiddag een poging gedwarsboomd om een ​​lading van 450 kilo hasj te smokkelen aan boord van een vrachtwagen voor internationaal goederenverkeer, geregistreerd in Marokko.

De nationale veiligheidsdienst DGSN meldt in een verklaring dat de controle van de vrachtwagen, die landbouwproducten naar Spanje zou moeten vervoeren, het mogelijk heeft gemaakt om de lading drugs in beslag te nemen. De drugs zaten in speciaal ontworpen verstopplaatsen in de oplegger van de vrachtwagen.

De in beslag genomen drugs werden overgedragen aan de douane. De chauffeur, een 29-jarige Marokkaan, is aangehouden en in politiehechtenis geplaatst, in afwachting van de conclusies van een onderzoek naar de mogelijke nationale en internationale ramificaties van dit crimineel netwerk.

De actie maakt deel uit van de intense en voortdurende veiligheidsoperaties die door de Marokkaanse veiligheidsdiensten worden uitgevoerd om de internationale handel in drugs te bestrijden, concludeert de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team