Zoeken

Algerije overweegt uitzetting honderden Marokkanen

2 oktober 2021 - 16:20 - Wereld

©

Algerije, dat eind augustus de diplomatieke betrekkingen met Marokko heeft verbroken, zou de uitzetting voorbereiden van honderden Marokkanen die in het buurland verblijven en de repatriëring van Algerijnen die in het koninkrijk wonen.

De islamistische parlementariër van het Parijse kiesdistrict, Abdelouahab Yagoubi, meldt op zijn Facebook-account dat afgevaardigden en hoge functionarissen van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen woensdag aan een bijeenkomst hebben deelgenomen, waarin de situatie van Algerijnen die in Marokko wonen werd besproken. Algerije bereidt volgens Yagoubi de uitwijzing voor van alle, op zijn grondgebied aanwezige Marokkanen.

Lees ook: Algerije zet Marokkanen uit

Amar Belani, speciaal gezant van Algerije voor de Sahara-kwestie, heeft vorige week al laten weten dat zijn land nieuwe maatregelen zou kunnen nemen tegen Marokko, "die zijn vijandig beleid voortzet" tegen Algerije. Arslane Chikhaoui, expert in geopolitiek en adviseur van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, heeft van zijn kant opgeroepen tot de uitwijzing van alle Marokkanen die in Algerije wonen.

Lees ook: Adviseur Tebboune roept op tot uitwijzing Marokkanen

"Indien Marokko doorgaat met zijn vijandige aanpak in al zijn vormen, zal Algerije ongetwijfeld overgaan tot andere beslissingen, die zich op termijn zullen materialiseren met de sluiting van de maritieme ruimte, de invoering van reisvisa en uiteindelijk, indien nodig, ook de uitwijzing van in Algerije gevestigde Marokkaanse onderdanen", verklaarde de deskundige die regelmatig door het Algerijnse staatshoofd en zijn entourage wordt geraadpleegd over internationale geopolitieke kwesties, in een interview met het Franstalig blad Liberté.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team