Zoeken

Illegale migratie: drie Marokkaanse jongeren vermist

24 oktober 2020 - 12:50 - Marokko

©

Drie Marokkaanse jongeren uit de stad Al Hoceima besloten op 11 oktober de gok te wagen naar Spanje. Sindsdien hebben familie en vrienden niets meer van hen vernomen. Zij zijn nu een zoektocht gestart.

Othman, Al-Wahid en Hamza besloten om met zijn drieën Spanje te bereiken op een jetski. De vriend van Othman vertelt dat aan het Spaanse medium El Faro de Ceuta.

De ouders van de jongeren zijn ontzettend bezorgd. Ze weten niet of ze de grens hebben bereikt of zijn verdronken in de Middellandse Zee. Woensdag werd er in Sebta nog het lichaam gevonden van een jonge man die waarschijnlijk een soortgelijk poging heeft gedaan.

Verder vertelt de vriend dat de jongeren niet alleen vrienden maar ook buren waren. Het gebrek aan informatie is voor de omgeving pijnlijk. Ze willen vooral weten of ze in orde zijn. "We weten niets," zegt Othman’s vriend. De familie en vrienden vragen de autoriteiten om hen te helpen in hun zoektocht naar de jongeren. De drie vrienden verlieten Marokko met de hoop op een beter leven in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team