Zoeken

Ayoub vertrok met kajak naar Sebta en is sindsdien vermist

8 februari 2021 - 12:00 - Gemeenschap

©

De 18-jarige Ayoub Fakhry besloot samen met zijn vriend Bilal om van Fnideq naar Sebta te kajakken. De twee jongens zijn sindsdien vermist. De familie van Ayoub is wanhopig op zoek naar de jongeren die illegaal Marokko wilden verlaten.

De jongens besloten om per kajak een overtocht te maken naar de Spaanse enclave. Voordat Ayoub vertrok belde hij nog zijn broer Soufiane en vroeg om voor hem te bidden. Na dat telefoontje is er niets meer van de jongens vernomen.

"Mijn broer wilde al het land verlaten toen hij 16 jaar was. Hij besloot te vertrekken ondanks het nieuws van jongens die vermist raakten op zee," vertelt zijn broertje Soufiane in tranen tegen het Spaanse medium El Faro de Ceuta.

De ouders van Ayoub zijn ernstig ziek. Zijn vader is gehandicapt en zijn moeder heeft kanker. Het gezin heeft al veel meegemaakt. De vermissing van Ayoub hakt er daarom in. De moeder weet niet waar ze moet beginnen met het zoeken naar haar jongste zoon. De Spaanse Guardia Civil heeft geen informatie over de jongens.

Veel jonge Marokkanen riskeren hun leven om naar Sebta te zwemmen of er naartoe te kajakken. Velen overlijden of raken vermist op zee. Sinds het begin van de pandemie zijn de grenzen tussen Marokko en de enclave gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team