Zoeken

Ikea Tetouan zorgt voor ongerustheid in Sebta

19 februari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Op dinsdag opende de Ikea-winkel in het commerciële gebied tussen Tetouan en M’diq, dicht bij Sebta, zijn deuren, wat voor bezorgdheid zorgt bij de inwoners van de enclave in het noorden van Marokko. De autonome stad lijdt al sterk onder de economische blokkade van Rabat.

Ceuta TV bericht dat de opening van een commercieel gebied en de komst van een Ikea winkel in Tetouan, wordt beschouwd als een strategie van Marokko om Sebta en Melilla verder economisch te verstikken.

Lees ook: Ikea laat klanten in Noord-Marokko wachten

Deze tweede Ikea-winkel in Marokko werd ingehuldigd door Marino Maganto, de algemeen directeur van Ikea Marokko, Koeweit en Jordanië, en CEO van SYH Marokko, in aanwezigheid van lokale verantwoordelijken zoals de Wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima en de gouverneur van de provincie Tetouan, Younes Tazi.

Met een totale oppervlakte van meer dan 18.000 vierkante meter, waarvan ruim 16.400 vierkante meter verkoopruimte, heeft de bouw van de winkel 400 miljoen dirham gekost en zullen er 500 directe en 1000 indirecte banen worden gecreëerd.

Lees ook: Ikea rekruteert honderden medewerkers voor winkel in Tetouan

Intussen wachten Sebta en Melilla nog steeds op de heropening van de commerciële douane bij de grensovergangen. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, bevestigde deze week aan de burgemeesters van beide steden dat de kwestie met Marokko wordt besproken.

Bladna.nl