Zoeken

Ikea Marokko veroordeeld

8 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Omdat Ikea Marokko zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen, is het bedrijf veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan één van zijn Marokkaanse klanten. Dit is een beslissing van de rechtbank van eerste aanleg in Rabat.

Ikea Marokko moet 20.000 dirham schadevergoeding betalen aan een consument. Het besluit dateert van 25 maart en voorziet in "de dringende tenuitvoerlegging van het vonnis" en de "overname van de gerechtskosten door het veroordeelde merk", meldt Le 360.

Begin dit jaar had de klant, I.O, bij de rechtbank een klacht ingediend tegen Ikea Marokko wegens het niet-nakomen van contractuele verplichtingen. Het bedrijf verzuimde meubelpakketten die de consument twee maanden eerder had gekocht te monteren. Na een lange wachttijd en verschillende aanmaningen heeft I.O. een deurwaarder ingeschakeld om een verslag op te maken, waarna hij een klacht indiende bij de rechtbank. Voor de rechtbank beweerde de onderneming dat de vertraging te wijten was aan de klant, maar bij gebrek aan bewijs heeft de rechtbank in het voordeel van de cliënt beslist.

Deze zaak is maar één van de vele klachten waarmee de Zweedse meubelgigant over de hele wereld te maken heeft. In Frankrijk riskeert een voormalige CEO bijvoorbeeld veroordeeld te worden tot een boete van twee miljoen euro en een jaar gevangenisstraf. Hij wordt ervan verdacht werknemers en sollicitanten in de gaten te hebben houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team