Zoeken

Duitsland: 12-jarige Marokkaan redt gebouw van brand

23 februari 2021 - 16:40 - Wereld

©

Een 12-jarige Marokkaanse jongen hielp een brand te voorkomen in een gebouw in het Duitse Kassel. De brand was door twee jongens van 16 en 17 jaar aangestoken. De heldhaftige en moedige daad van de jonge Larousi werd zowel door de bewoners van het pand als door de autoriteiten toegejuicht.

Op 12-jarige leeftijd reageerde de jongen al als een brandweerman in hart en nieren. Larousi was met een vriend op weg naar de supermarkt toen hij rook uit een van de ramen zag komen in het trappenhuis van een gebouw aan de Heinrich-Steul-Straße 11 in het district Forstfeld. Zonder na te denken rende de jongen het gebouw binnen en beklom de trap naar de vijfde verdieping. Op de vraag of hij niet bang was voor de brand, antwoordde hij dat gewoon het ergste wilde voorkomen, ook al wist hij dat er gevaar was. "Ik was alleen bang voor mijn linkerhand omdat die gebroken was. Ik dacht dat ik zou vallen toen ik de trap op rende. Maar dat is niet gebeurd", zegt Larousi aan HNA.

Op de vijfde verdieping zag Larousi dat de bron van de brand een vaas met kunstbloemen was. Hij belde aan bij een willekeurig appartement en riep om hulp. De vrouw die de deur voor hem opende was blij met de reactie van de jongen. "Anders zou er iets ergers gebeurd zijn. Hij was echt dapper. Dat moet je zeggen," vertelde zij aan de journalist die haar vragen kwam stellen over de omstandigheden van de ternauwernood afgewende tragedie.

De politie werd gewaarschuwd maar kwam pas ruim een uur later ter plekke om het gebruikelijke rapport op te maken. Volgens politiewoordvoerster Ulrike Schaake heeft de actie van de jongen geholpen om de omvang van de schade te beperken. In zijn verklaring aan de politie zei Larousi dat hij de twee vermeende brandstichters in het trappenhuis had gezien. Ze zouden het gebouw via de achterdeur hebben verlaten. Toen de politie vroeg naar zijn motivatie om te helpen, antwoordde de jongen dat wederzijdse hulp en solidariteit innig verbonden zijn met zijn Marokkaanse identiteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team