Zoeken

Ibrahim Afellay herbeleeft jongensdroom

8 april 2023 - 11:00 - Sport

©

Twaalf jaar geleden won Ibrahim Afellay met FC Barcelona de Champions League. De beker was woensdag en donderdag te bewonderen bij Utrecht Centraal. Ibrahim Afellay ging woensdag als oud-winnaar op de foto met de trofeeën en herbeleefde voor even zijn jongensdroom.

Onder het bollendak van het Stationsplein werden woensdag de UEFA Champions League trofeeën onthuld door Ibrahim Afellay. De oud-voetballer is geboren in Utrecht, groeide op in Overvecht en woont nog steeds in de stad. Als hij het podium bestijgt, gaan zijn gedachten automatisch terug naar 27 april 2011 in Wembley. Hij was toen 25 jaar oud en mocht in de slotminuten invallen tegen Manchester United. Een aantal minuten later stond hij met de Champions League trofee in zijn handen. "Dat trainer ’Pep’ Guardiola me die invalbeurt gunde, was een mooi gebaar. Ik had niet eens tijd om zenuwachtig te zijn", zegt hij in het AD.

Lees ook: Afellay boos op oud-ploeggenoot Ihattaren

Die invalbeurt had hij verdiend in de halve finale tegen Real Madrid. Met zijn eerste balcontact gaf de oud-PSV’er de assist op Lionel Messi. "Dat brak de wedstrijd open. Een belangrijke rol vervullen in dat elftal van toen – dat met Messi, Xavi, Iniesta en al die andere sterren buitenaards voetbal op de mat legde – was uniek om mee te maken", aldus Afellay. "Het besef dat je zo’n grote prijs hebt gewonnen – het hoogst haalbare als clubvoetballer – komt pas als je uit alle hectiek weg bent. Ver van de voetbalbubbel, op vakantie. En eigenlijk groeit dat trotse gevoel naarmate je ouder wordt en gestopt bent. Dan weet je: deze prijs pakken ze me van mijn levensdagen niet meer af."

Lees ook: Ibrahim Afellay maakt einde aan carrière

Afellay is inmiddels gestopt met voetballen en werkt tegenwoordig als voetbalanalist bij de NOS, maar hij heeft nog wel een boodschap voor de jeugd in huis: "Het is belangrijk te blijven dromen. Soms komen ze uit, soms niet. Als het wel lukt, ben je zo blij als een kind. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in de dingen die je doet, als je dat combineert met keihard werken kan dat de ideale combinatie zijn om doelen te bereiken. Daarom is het goed dat ook de vrouwen nu ook een Champions League-finale hebben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team