Zoeken

Afellay boos op oud-ploeggenoot Ihattaren

10 maart 2021 - 10:00 - Sport

©

De voormalig profvoetballer van Marokkaanse afkomst Ibrahim Afellay, heeft gisteren bij Studio Voetbal hard uitgehaald naar voetbaltalent Mohammed Ihattaren die zijn voormalig ploeggenoot was bij PSV. De middenvelder zorgde voor ophef na ongepast gedrag vorige week, waardoor hij net voor de aanvang van het duel met Ajax uit de selectie werd gezet.

De 19-jarige Ihattaren is omwille van een verkeerde houding door trainer Roger Schmidt uit de selectie gezet en dat was niet het eerste incident van Ihattaren bij PSV. Volgens Afellay is de jonge speler zelf verantwoordelijk voor de tegenvallers waar hij mee kampt. "Toen Ihatarren op 17-jarige leeftijd begon hebben we hem allemaal bewierookt. Iedereen erkent zijn talent ook, maar hij moet wel beseffen: Hard work beats talent if talent doesn’t work hard".

PSV verklaarde dat iedereen binnen de club er alles aan heeft gedaan om de rebelse speler in de rangen te houden. "PSV heeft de helpende hand geboden, maar hij heeft hier niks mee gedaan. Of Roger Schmidt meer moet doen? Die trainer is er niet voor Mo Ihattaren, die is daar binnengekomen om prestaties te leveren. Hij denkt: als Ihattaren niet mee wil in mijn plan, dan gaat hij maar weg", aldus Afellay in het AD.

De oud-middenvelder die afgelopen januari een punt achter zijn loopbaan zette, vindt dat Ihattaren verkeerd bezig is. "Je kan in zo’n situatie twee dingen doen. Zoals hij, de kont tegen de krib gooien en het gevoel hebben ‘alles en iedereen is tegen mij’. Of je kan er alles aan te doen zodat je wel in de picture van de trainer komt. Ondanks dat je een creatieve speler bent, kan je wel die vuile meters maken. En vertoon gewoon normaal gedrag. Kom op tijd, leef voor je sport. Ihattaren zei zelf dat hij niet wist hoe het was om een professional te zijn. Dat zijn nog eens uitspraken."

"Tegenwoordig durft niemand meer echt de waarheid te zeggen. Ze zijn allemaal bro’s van elkaar. Hij is een jonge jongen en heeft de wereld aan zijn voeten. Ik weet dat hij genoeg mensen om zich heen heeft, maar die vertellen hem blijkbaar ook niet de waarheid", zegt Ibrahim Afellay in dezelfde krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team