Zoeken

Zakaria El Ouahdi is de "chouchou" van Molenbeekse supporters

11 april 2023 - 17:00 - Sport

©

Het Marokkaans-Belgische voetbaltalent Zakaria El Ouahdi is sinds 2021 onder contract bij de Molenbeekse club RWDM en is recent goed op weg om zich een heldenstatus bijeen te voetballen. Toch blijft de 21-jarige flankaanvaller zeer bescheiden.

Racing White Daring Molenbeek (RWDM) is in de titelrace twee punten voorsprong kwijt op Beveren. De club behaalde ondanks de vele kansen een 1-1-gelijkspel, terwijl Beveren vrijdag met 0-4 won. Zakaria El Ouahdi vindt dat wat jammer voor de ploeg. "Het gaat tenslotte om heel belangrijke punten. Maar ik blijf het zeggen: mentaal zijn we niet te kraken", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Ibrahim Salah keert België de rug toe en kiest voor Marokko

Van El Ouahdi wordt nu veel verwacht. "Het geeft me veel vertrouwen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik hard blijf werken. Als je dat niet doet, heb je geen plaats in het team. Geeft de coach je het vertrouwen, dan kun je daarentegen laten zien wat je waard bent. Op zo’n moment moet je alles uit de kast halen om je te bewijzen", zegt hij. De speler zou de lieveling van het publiek zijn, maar zelf reageert El Ouahdi zeer bescheiden op deze opmerking. "De chouchou? Dat weet ik niet, ik denk dat er nog andere chouchous in de ploeg staan. Maar het is wel zo dat als je hard werkt, het publiek sowieso al tevreden is. De supporters zien dat ik altijd hard werk, dan verdien je het wel dat ze je chouchou noemen."

Lees ook: Bilal El Khannouss verkiest Marokko boven België (video)

El Ouahdi werd vorige maand voor het eerst geselecteerd voor de Marokkaanse beloften en hoopt dat dit een aanloop is naar de A-kern. "Ik zal altijd hard blijven werken om dat te proberen bereiken. Als het komt, dan komt het. Als het niet komt, zal ik hard blijven werken om toch één keer een selectie mee te pikken. We zien wel wat ervan komt. Het wordt niet simpel, want de Marokkaanse ploeg telt toch wel wat spelers die bij topploegen spelen. Maar zoals ik al zei: het gaat om hard werk", aldus El Ouahdi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team