Zoeken

i24News opent twee kantoren in Marokko

27 mei 2022 - 11:00 - Cultuur

©

Met ingang van volgende week maandag heeft de Israëlische televisiezender i24News aangekondigd dat het twee bureaus in Marokko zal openen. De eerste in Rabat en de tweede in Casablanca.

"Op maandag 30 mei plant de directie van i24News een grootse ceremonie in Rabat om de opening van de kantoren in Marokko officieel aan te kondigen," bericht Article19, via een goed ingelichte bron.

Lees ook: "Marokko, een strategische prioriteit voor i24News"

Dit wordt het "eerste eigen kantoor" van de nieuwszender in de Maghreb en op het Afrikaanse continent, stelt dezelfde bron. De nieuwe kantoren zullen programma’ s aanbieden in het Frans, Engels en Arabisch.

De in Tel Aviv gevestigde zender is eigendom van de Israëlische miljardair van Marokkaanse afkomst Patrick Drahi. Het heeft zijn ambities uitgebreid na de normalisering van de betrekkingen tussen Israël en enkele Arabische landen, inclusief Marokko.

Lees ook: Assadissa gaat 24/24 uur uitzenden

De zender opende zijn eerste bureau in Parijs, vier jaar later gevolgd door kantoren in New York, Washington en Los Angeles. Vorig jaar kondigde i24News de opening aan van een kantoor in de Dubai Media Zone.

Bladna.nl