Zoeken

Israëlische bedrijven en toeristen massaal naar Marokko

7 juni 2022 - 12:20 - Marokko

©

Sinds de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël in december 2020, trekken Israëlische bedrijven en toeristen massaal naar het koninkrijk.

Marokko en Israël hebben ruim een jaar geleden een nieuw hoofdstuk geopend in hun betrekkingen. Talrijke Israëlische bedrijven hebben interesse voor het koninkrijk en investeren in het land. Tv-zender i24News heeft maandag twee kantoren geopend in Marokko, één in Rabat en een tweede in Casablanca. In het beroemde Chellah-complex in Rabat werd ter gelegenheid van de opening van deze kantoren een gala-avond gehouden die werd bijgewoond door 500 Marokkaanse, Israëlische en buitenlandse prominenten.

Lees ook: i24News opent twee kantoren in Marokko

De Israëlische groep Gandyr is in februari een partnerschap aangegaan met Gaia Energy Morocco via haar dochteronderneming Marom. Verwacht wordt dat dit partnerschap in de komende twee jaar zal leiden tot investeringen van 13 miljard dirham in de sector hernieuwbare energie. Als onderdeel van dit momentum bieden Israëlische bedrijven op grote schaal projecten aan op het gebied van watervoorziening, waaronder een ontziltingsinstallatie voor Casablanca.

Israëlische bedrijven investeren ook in de visserij, cannabisteelt en in de gassector. Onlangs heeft Marokko Israëlische start-ups verwelkomd, waaronder SupPlant, een bedrijf dat zich richt op precisielandbouw, waarbij irrigatie wordt aangepast aan het weer en het bodemtype. "Er is zoveel belangstelling. Dit is al te gek," vertelde een Israëlische diplomaat aan The Economist.

Lees ook: Marokko en Israël sluiten historische overeenkomst

Israëliërs trekken ook als toerist massaal naar Marokko. Sommigen komen om te feesten, anderen om heiligdommen te bezoeken of om hun roots te herontdekken. Bijna 700.000 Israëliërs zijn namelijk van Marokkaanse afkomst. Het koninkrijk verwacht dit jaar 200.000 Israëlische toeristen, een verviervoudiging sinds de normalisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team