Zoeken

Assadissa gaat 24/24 uur uitzenden

10 april 2022 - 17:00 - Cultuur

©

Om de duizenden kijkers van de televisiezender Assadissa vanaf deze Ramadan tegemoet te komen, heeft de publieke omroep (SNRT) besloten haar uitzenduren uit te breiden.

Assadissa zal van 14 uur naar continu uitzendingen overschakelen om zijn kijkers in Marokko en in het buitenland te bekoren. Deze uitbreiding van het aantal uren heeft ook gevolgen voor Radio Mohammed VI voor de Heilige Koran.

Lees ook: SNRT koopt televisiezender 2M

De Marokkaanse publieke omroep (SNRT) heeft dit besluit genomen om "de kijkers meer vertrouwd te maken met religieuze studies, sharia en spirituele esthetische cultuur, overeenkomstig onze heilige religieuze en nationale constanten", meldt de SNRT in een persbericht.

Vanaf zijn oprichting heeft Assadissa de volgende doelen nagestreefd: "toezien op de verenigbaarheid van de algemene beginselen van de Islam, de kennis bevorderen door middel van religieuze plichten, de geestelijke veiligheid bewaren en het specifieke karakter van de Marokkaanse religiositeit belichten. Deze is gebaseerd op vier grondslagen, met name de Imarat Al-Mouminine-instelling, de Malekitische ritus, het Ashaaritische dogma en het soennitische soefisme”.

Lees ook: Zender i24News opent bureau in Marokko

Assadissa heeft tot taak "bij te dragen tot de heiliging van het praktische gedrag en de geestelijke smaak, en het beschavingserfgoed en het architecturale erfgoed van moskeeën, zaouiya’s en madrassa’s bekend te maken", aldus de SNRT.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team