Zoeken

Ridouan Taghi zwijgt over moord op Appie Belhadj

29 mei 2021 - 19:20 - Wereld

©

Vrijdag werd het deeldossier rond de moord op de 29-jarige ’Appie’ Belhadj besproken, tijdens een nieuwe procesdag in de liquidatiezaak Marengo in Amsterdam. De beklaagden Ridouan Taghi, Mario R. en Arthur M. deden beroep op hun zwijgrecht en lieten niets los.

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp zette de rechtbank vrijdag het liquidatieproces Marengo voort. Het deeldossier rond de moord op Abdelkader Belhadj werd besproken. De hoofdverdachte voor deze moord is Ridouan Taghi, met Mario R. en Arthur M. als medeverdachten. De 29-jarige Abdelkader Belhadj werd in mei 2016 doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Volgens justitie was een ruzie over drugs de aanleiding voor de moord. Er werd ook gedacht dat Belhadj in het geheim met de politie praatte.

Justitie beschikt over ontsleutelde cryptoberichten, waarin de verdachten onderling over de moord spraken. Een gedeelte van die berichten wordt toegeschreven aan Taghi, Mario R. en Arthur M., maar die weigerden in de rechtbank te reageren op de verdenkingen. Taghi zei enkel iets over de tips die de politie aan inlichtingendienst TCI doorspeelt. Volgens hem zijn die niet deugdelijk. "Dat is het Team Criminele Leugen Inlichtingen", aldus Taghi geciteerd door het AD. Daarna beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Nabil B., de kroongetuige in het Marengoproces, heeft verklaringen afgelegd over de liquidatie van Belhadj, maar was afwezig op het proces. Woensdag werd bekend dat zijn medewerking met justitie heeft opgeschort uit diepe onvrede over de veiligheidsmaatregelen voor zijn gezin. Zijn eerder afgelegde verklaringen blijven wel onderdeel van het proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team