Zoeken

20 jaar cel geëist tegen handlanger Ridouan Taghi

15 januari 2021 - 12:40 - Wereld

©

De meest gezochte crimineel van Nederland en Ridouan Taghi’s meest gevreesde huurmoordenaar is al jarenlang voortvluchtig. De rechtbank heeft besloten om Gerel Palm bij verstek te vervolgen. Het OM heeft 20 jaar celstraf tegen hem geëist.

Gerel Palm heeft een indrukwekkend strafblad. Nadat hij in 2001 in Nieuwegein een jeugdvriend doodschoot, wist hij een jaar lang uit handen van de politie te blijven. Na een veroordeling en een celstraf kwam hij in 2016 weer in beeld bij de politie in verband met de moord op een Nieuwegeinse Spyshop directeur op 9 september 2015 in Huizen. Palm woonde geruime tijd in Nieuwegein en was volgens de politie een contact van Ridouan Taghi. Hij komt in het Marengo-onderzoek, naar verschillende moorden die door Taghi en medeverdachten zouden zijn gepleegd, prominent naar voren.

De 37-jarige Palm staat sinds 2017 op de Nationale Opsporingslijst vanwege een dubbele liquidatiepoging. Het AD schrijft dat hij voortvluchtig is sinds hij in 2017 op een spectaculaire manier wist te vluchten uit de Flora-gevangenis in Paramaribo. Leden van motorclub No Surrender smokkelden toen een vuurwapen de gevangenis binnen waarmee Palm een bewaarder kon ontwapenen en ontsnappen.

De rechtbank heeft nu besloten om de strafzaak tegen Palm door te laten gaan zonder zijn aanwezigheid. Bij de dubbele liquidatiepoging in december 2017 raakten twee mannen zwaar gewond. De rechtbank droeg voor uit de verklaringen die deze twee slachtoffers bij de politie hebben afgelegd. Het OM zegt dat de moordpoging ’minutieus voorbereid en professioneel’ was. Palm zou de twee slachtoffers gelokt hebben met een verhaal om geld te verdienen om ze daarna neer te schieten. Binnen twee weken zal de rechtbank een uitspraak doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team