Zoeken

Saïd Razzouki wordt aan Nederland uitgeleverd

10 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

Het Hooggerechtshof in Colombia heeft besloten dat Saïd Razzouki uitgeleverd mag worden aan Nederland. Razzouki is de vermoedelijke handlanger van Ridouan Taghi en verdachte in het grote liquidatieproces Marengo.

De Telegraaf meldt dat Razzouki zeer waarschijnlijk terecht komt in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, dat is de zwaarst beveiligde penitentiaire inrichting van Nederland. Ook Taghi wordt daar sinds zijn arrestatie vastgehouden.

Lees ook: Mocromaffia-kopstuk Saïd Razzouki in Colombia gearresteerd

De 49-jarige Razzouki slaagde erin om jarenlang uit handen van de politie te blijven tot hij vorig jaar in Medellin werd aangehouden door de Colombiaanse politie. Zijn arrestatie gebeurde in samenwerking met de Landelijke Eenheid, de DEA en de FBI. Het AD meldt dat Razzouki zich daar schuilhield in een flat. Hij werd ontmaskerd toen hij werd herkend tijdens een bezoek aan een moskee.

Said Razzouki wordt verdacht van onder meer het aansturen van meerdere liquidaties. Hij moet in Nederland terechtstaan in het Marengoproces, waarin in totaal zeventien verdachten worden vervolgd en hij samen met Ridouan Taghi hoofdverdachte is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team