Zoeken

Woninghulpprogramma groot succes bij Marokkaanse diaspora

11 januari 2024 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Fatima Zahra Mansouri, de Marokkaanse minister van Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Wonen en Stadsbeleid, bevestigt een toenemende belangstelling van Marokkanen die in het buitenland wonen voor het nieuwe programma voor directe woninghulp.

Van de aanvragen die zijn ingediend voor dit nieuwe programma, is 23% - ofwel 3823 aanvragen - afkomstig van de Marokkaanse diaspora, zoals Mansouri in het Parlement onthulde. Dit percentage toont volgens haar de interesse van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, in het programma.

Lees ook: Onvrede over woninghulp voor Marokkaanse diaspora

Het programma, gelanceerd door Koning Mohammed VI in oktober, is gericht op het vergemakkelijken van de toegang tot woningbezit. Het programma biedt financiële steun aan kopers om hun koopkracht te vergroten. De directe financiële steun bedraagt 100.000 dirham voor de aanschaf van een woning waarvan de verkoopprijs gelijk aan of lager is dan 300.000 dirham inclusief belasting. De staat dekt een derde van de waarde van het onroerend goed. Voor de aanschaf van een woning waarvan de prijs tussen de 300.000 en 700.000 dirham ligt, bedraagt de aangeboden hulp 70.000 dirham.

Lees ook: Woninghulp Marokko hit onder Marokkanen in het buitenland

Alleen Marokkanen die in Marokko of in het buitenland wonen, die geen eigenaar zijn van een woning in Marokko en die nog nooit eerder woninghulp hebben ontvangen, komen in aanmerking voor de hulp. Volgens het ministerie van Huisvesting mag de koper de woning niet verhuren of voor professioneel gebruik inzetten. Er wordt van Marokkanen in het buitenland verwacht dat zij de woning gedurende vijf jaar als hoofdverblijf in het koninkrijk aanhouden. Ze mogen de woning ook kosteloos ter beschikking stellen aan hun echtgenoten, ouders of directe nakomelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team