Zoeken

Yves Saint-Laurent presenteert collectie 2023 in Marokkaanse woestijn

18 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

Na zijn vrouwencollectie voor lente 2021 in Marokko te hebben voorgesteld, keerde Yves Saint-Laurent voor zijn nieuwe mannencollectie 2023 terug naar de Marokkaanse woestijn.

Het haute couture huis Yves Saint-Laurent lijkt zich door de Marokkaanse woestijn te hebben laten verleiden. YSL heeft op sociale media aangekondigd dat zijn mannencollectie voor de lente/zomer 2023, ontworpen door Anthony Vaccarello, gepresenteerd zal worden in de woestijn van Agafay.

Lees ook: Yves Saint Laurent’s volgende menswear show in Marrakech

Voor Vaccarello is dit de derde modeshow die in een zanderige omgeving wordt gehouden. Marrakech is, volgens veel mode-experts, een inspirerende stad voor de ontwerper. Het is geen toeval dat het aan zijn werken gewijde museum in de okerstad is gevestigd. Het is de bedoeling dat degenen die zijn creaties waarderen een inzicht krijgen in zijn werk en leven.

Lees ook: Yves Saint Laurent vindt inspiratie in Marokko voor nieuw parfum

Dit in 2017 geopende museum zit vol bijzonderheden, waaronder een bibliotheek met boeken uit de XVIᵉ tot XXᵉ eeuwen. De meeste van deze boeken zijn geschonken door de mede-oprichter en ontwerper van YSL, Pierre Bergé. De herencollectie voor de lente/zomer 2023 is een eerbetoon aan het merk en zijn rijke geschiedenis in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team