Zoeken

Hittegolf in Marokko: Ourika overspoeld door toeristen

15 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

De intense hitte die Marrakech trof tijdens de feestdagen van Eid ul-Fitr heeft duizenden Marokkaanse en buitenlandse toeristen gedwongen om verkoeling te zoeken in de bergachtige gebieden, met name de regio Ourika.

Velen ontvluchtten de zinderende temperaturen in Marrakech en trokken naar Ourika, bekend om zijn mildere klimaat, watervallen en groene landschappen.

Lees ook: Marokko ongekend populair onder Franse toeristen

Ourika, gelegen op slechts enkele kilometers van Marrakech, is al lang een geliefde toeristische bestemming voor zowel nationale als internationale bezoekers. De regio biedt een scala aan activiteiten, waaronder wandelen, zwemmen en picknicken, terwijl de frisse lucht en prachtige uitzichten een verademing bieden ten opzichte van de drukte en hitte van de stad.

Lees ook: Marokko: water stijgt plots in vallei Ourika (video)

De toestroom van toeristen heeft geleid tot een toename van de drukte in Ourika, met name in hotels, restaurants en attracties. Lokale bewoners profiteren van de toegenomen vraag, met velen die extra inkomsten genereren door het aanbieden van accommodatie, maaltijden en souvenirs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team