Zoeken

Hirak Rif: Nasser Bourita veroordeelt uitspraken Nederlandse minister Blok

3 juli 2018 - 14:15 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft sterke kritiek geuit op de uitspraken van de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Stef Blok over de situatie in het Rifgebied.

In een interview met Al Massae bevestigde Bourita dat zijn afdeling de ambassadrice van Nederland in Marokko had ontboden na de uitspraken van Blok.

"Ik had duidelijk gemaakt dat de Hirak-beweging in de Rif een interne aangelegenheid is en niet het onderwerp kan zijn van diplomatieke gesprekken. Als we de beslissingen van de Nederlandse rechtbanken respecteren, moeten ze de onze respecteren.", aldus Bourita die eraan herinnert dat de beslissingen van de Marokkaanse justitie "onbetwistbaar zijn" en dat Marokko "buitenlandse parlementen niet toestaat om onze interne aangelegenheden te behandelen".

Blok verklaarde vorige week na de veroordeling van Nasser Zefzafi en meerdere andere leiders van de Hirak protestbeweging dat Marokkaanse-Nederlanders die naar het Rifgebied willen gaan, waakzaam moeten blijven en bewust moeten zijn van de risico’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team