Zoeken

Reisadvies Rif niet aangepast, wel waarschuwing voor Marokkaanse Nederlanders

29 juni 2018 - 16:30 - Marokkanen in het buitenland

Nederland waarschuwt: Marokkaanse Nederlanders zijn in Marokko Marokkaanse onderdanen

De Nederlandse regering waarschuwt voor Marokkaanse Nederlanders die zich in het Rifgebied in Marokko willen begeven voor de risico’s na de veroordeling van een vijftigtal Hirak-sympathisanten.

Volgens Lilianne Ploumen van de PvdA circuleert er bij de Marokkaanse justitie namelijk een lijst met namen van Marokkaans-Nederlandse sympathisanten van de Hirak.

Het kabinet weigert daarentegen om het reisadvies aan te passen. Deze heeft al code "geel", wat wil zegen dat er veiligheidsrisico’s zijn en dat men er voorzichtig moet zijn. Wel zal worden gekeken of de reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken overzichtelijk genoeg is.

In april waarschuwde Nederland al Marokkaanse Nederlanders die ook een Marokkaanse paspoort hebben. In Marokko worden zij als Marokkaanse onderdanen behandeld waardoor in geval van problemen de Nederlandse ambassade niet altijd op de hoogte wordt gebracht. Volgens de minister van Buitenlandse zaken kan bij problemen altijd naar consulaire bijstand worden gevraagd.

De Nederlandse regering reageerde bezorgd op de hoge straffen die begin deze week tegen Nasser Zefzafi en andere demonstranten van de Hirak protestbeweging werden uitgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team