Zoeken

Marokkaans-Nederlandse sympathisanten Hirak bang om naar Marokko te gaan

28 juni 2018 - 12:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaans-Nederlandse aanhangers van de Hirak-protestbeweging in de Rif durven de zomervakantie niet in Marokko door te brengen uit vrees te worden gearresteerd. Dat meldt het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN).

De organisatie stelt bezorgd te zijn over de groeiende angst onder Marokkaans-Nederlandse sympathisanten van de protestbeweging.

"Het SMN is bezorgd over de groeiende angst onder Marokkaans-Nederlandse Hirak sympathisanten. Ons bereiken signalen dat sommigen Marokko deze zomervakantie mijden vanwege de vrees daar opgepakt te worden. We roepen de Nederlandse overheid op om alert te zijn voor deze signalen en in actie te komen wanneer de vrijheid en veiligheid van Nederlandse staatsburgers in het geding komt.", leest men op de website van de organisatie.

Dinsdag werd protestleider Nasser Zefzafi tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tegen andere leiders van de beweging werd van 10 tot 20 jaar celstraf uitgesproken.

"Het SMN maakt zich zorgen over de impact van deze buitensporige veroordelingen op Marokkaanse Nederlanders. Vooral op degenen die hun roots hebben in het Rif-gebied.", schrijft de organisatie nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team