Zoeken

Rif: Nasser Bourita zet Nederlandse minister Stef Blok op zijn plaats (video)

22 april 2018 - 12:22 - Marokko

©

Stef Blok, Nederlandse minister van Buitenlandse zaken, was deze week op werkbezoek in Marokko. Hij ontmoette er meerdere Marokkaanse verantwoordelijken waaronder de minister van Binnenlandse zaken, de Premier en minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken.

Tijdens de traditionele persconferentie met Blok en Bourita werd de Nederlandse bewindsman op zijn plaats gezet na zijn uitspraken over de evenementen in de Rif.

Nasser Bourita verklaarde dat de situatie in de Rif "geen diplomatieke kwestie was maar een interne zaak die in geen geval het onderwerp kan zijn van gesprekken met het buitenland". Marokko heeft de "structuren, wetten en instellingen die nodig zijn om de vrijheid van meningsuiting en van demonstreren aan de burgers garandeert".

Zijn er overtredingen, dan beschikt Marokko over een "gerechtelijk systeem dat het mogelijk maakt om op een transparante en eerlijke manier de toepassing van de wet te beheren", aldus Bourita, erop wijzend dat Marokko "geen lessen nodig heeft, noch gesprekken hoeft te hebben over dit onderwerp".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team