Zoeken

Hirak-activiste Nawal Benaissa opnieuw aangeklaagd

27 september 2017 - 22:10 - Marokko

©

De Riffijnse activiste Nawal Benaissa is opnieuw in een juridische procedure verwikkeld. De jonge vrouw werd door de politie in Al Hoceima aangehouden na een bericht op sociale media te hebben gedeeld.

In de tekst stelt de Hirak-activiste dat ze niet wil zwijgen en de strijd voor een beter leven voor de bewoners van de Rif regio wil verderzetten. “Ik eis eenvoudige rechten, rechten die in de Rif gewoon niet bestaan. De Rif wordt verdelgd door kanker. In elk familie hier zijn er niet één maar meerdere gevallen van kanker. Het is een gevolg van het gebruik van giftige gassen door de Spaanse bezetter.”

"Ik demonstreer voor de dromen van alle kinderen in de Rif, voor de moeders in de Rif die op verandering hopen, die dromen van een waardig leven zoals ze op straat roepen”., aldus Nawal Benaissa die oproept tot sociale rechtvaardigheid.

"Ik demonstreer op vreedzame wijze voor de geschonden rechten in de Rif en ik zal volhouden tot mijn laatste zucht. Ik zal me niet verstoppen”, concludeert de moeder van vier kinderen.

Volgens Ahdath.info wordt Nawal Benaissa vervolgd voor opruiing en zal op 23 oktober voor de rechter verschijnen. In juni dit jaar was de activiste al door de politie gehoord over haar deelname aan de demonstraties in Al Hoceima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team