Zoeken

Nawal Ben Aissa, nieuwe figuur van de protesten in de Rif

7 juni 2017 - 15:14 - Marokko

©

Sinds de arrestatie van protestleider Nasser Zafzafi laat een nieuwe stem zich horen tijdens de demonstraties in Al Hoceima.

Nawal Ben Aissa, 36, sprak enkele duizenden mensen toe tijdens de vijfde opeenvolgende avond van protesten in Sidi Abed. « Ik spreek alle Marokkanen toe: de Rif bloedt! De Staat onderdrukt ons. Alle rechten van de Riffijnen worden geschonden. Maar we zullen blijven vechten tegen de onrechtvaardigheid. Ze mogen zoveel activisten arresteren als ze willen, jongeren en vrouwen, we gaan niet opgeven ».

De jonge vrouw is moeder van vier kinderen en wordt sinds de arrestatie van Nasser Zafzafi, leider van Hirak die al zeven maanden demonstraties organiseert in het noorden van Marokko, als de nieuwe woordvoerder van de protestbeweging beschouwd.

Op woensdag 31 mei ontmoette Nawal Ben Aissa de pers in een café in Al Hoceima. Ze verklaarde toen dat ze tot geen enkele partij, vakbond of vereniging behoorde. Ze stelt altijd al als vrijwilligster te hebben gewerkt om vrouwen met kanker te helpen ondanks de slechte gezondheidsinfrastructuur in de regio.

Nawal probeert zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om te protesteren via korte filmpjes op Facebook. Ze spreekt voor de vrouwen en probeert meer hulp te krijgen, met name van in het buitenland gevestigde Riffijnen.

De autoriteiten reageren bezorgd op de snelgroeiende bekendheid van de jonge vrouw. Nawal Ben Aissa werd afgelopen donderdag door de politie verhoord.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team