Zoeken

Hillary Clinton schittert in Marokkaanse gandoura op Tony Awards

19 juni 2024 - 17:40 - Wereld

©

Tijdens de Tony Awards-ceremonie, een evenement dat de beste Broadway-producties bekroont, trok Hillary Clinton de aandacht in een schitterende Marokkaanse gandoura.

De voormalige Amerikaanse staatssecretaris en presidentskandidate verscheen in een witte gandoura, rijkelijk geborduurd met goudkleurig draad. Op haar Instagram-account sprak Clinton over haar outfit, die ze droeg als een eerbetoon aan de vrouwenrechtenbeweging, verwijzend naar de kleuren wit en goud die geassocieerd worden met de suffragettes.

Lees ook: Hillary Clinton brengt eerbetoon aan Marokkaanse kaftan (foto)

Hillary Clinton’s keuze voor de gandoura was niet alleen een mode-statement maar ook een culturele knipoog. Ze is bekend om haar voorliefde voor traditionele Marokkaanse kleding en heeft zich eerder in dergelijke outfits vertoond. Zo verscheen ze in 2022 in een gandoura op het rode tapijt van de 79ste editie van de Filmfestival van Venetië en vierde ze in 2021 op Instagram de ’start van het kaftanseizoen’ met een outfit die ze eerder droeg tijdens een huwelijksfeest in 2017.

Lees ook: Hillary Clinton met Marokkaanse gandoura (foto)

Haar meest recente verschijning in de gandoura was ook een ondersteunend gebaar naar de musical ’Suffs’, waarvan Clinton mede-producente is. Deze musical, die bekroond werd met prijzen voor ’Beste Boek van een Musical’ en ’Beste Originele Muziek’, speelt zich af in 1913 en volgt suffragettes in hun strijd voor vrouwenkiesrecht in Amerika, een recht dat in 1920 werd verkregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team