Zoeken

Jonge kickboksster Ambar schittert in België

14 juni 2024 - 07:00 - Wereld

©

De 12-jarige Ambar Tesoudali is een opkomend talent in de kickbokswereld. Ze won onlangs een gevecht in het Belgische Sint-Niklaas en werd daarop uitgenodigd door de Marokkaanse consul-generaal in Antwerpen.

Ambar, die in Borgerhout woont, deed aanvankelijk aan turnen en taekwondo, maar vond haar ware passie in kickboksen. Vorig jaar behaalde ze al een overtuigende zege in Italië en op 2 juni versloeg ze in Sint-Niklaas de 13-jarige Ilke Daems uit Geel.

Lees ook: Rotterdamse Amira Tahri wereldkampioene kickboksen

Haar talent bleef niet onopgemerkt. Bekende Vlamingen zoals Carlos Schram, Alex Agnew, Nora Gharib en Olga Leyers waren aanwezig bij haar laatste wedstrijd. "Haar tegenstander was ouder en een heel pittige dame, maar Ambar domineerde de hele kamp. Ze is geboren en getogen in Antwerpen en echt een meisje van de stad, maar in Sint-Niklaas droeg ze voor het eerst met trots de Marokkaanse vlag," zegt haar papa aan Het Nieuwsblad.

Dit bijzondere moment trok ook de aandacht van Mounir Ktitou, de Marokkaanse consul-generaal in Antwerpen. Hij nodigde Ambar uit op het consulaat in Wilrijk. "Ik ben fier dat de heel getalenteerde Ambar België én Marokko vertegenwoordigt," aldus de consul-generaal.

De toekomst van Ambar ziet er rooskleurig uit, maar haar schoolwerk blijft prioriteit. "Maar de school komt altijd op de eerste plaats. Ze kan nu niet trainen want de examens komen eraan. Tijdens de vakantie zal ze dus moeten inhalen."

Lees ook: Amira Tahri (12) voor vijfde keer wereldkampioen kickboksen

Ambar, die ook de primus van haar klas is, droomt van een carrière als dokter. "Wie weet wat de toekomst zal brengen? Ze is momenteel aan het puberen en dus besluit ze volgend jaar misschien om ermee te stoppen. Maar dat denk ik niet, want ze doet dit écht heel graag. Enfin, ik heb geen glazen bol en Ambar beslist zelf wat ze met haar leven wil doen. Dat komt sowieso wel goed, want ze is op elk vlak een harde werker."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team