Zoeken

Hezbollah-leider veroordeeld standpunt PJD

30 december 2020 - 15:20 - Marokko

©

Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van de Hezbollah, uitte scherpe kritiek op de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), vanwege haar standpunt over de hervatting van de betrekkingen tussen Marokko en Israël.

"Als islamist met een islamitische referentiekader, vindt ik de positie van de PJD in Marokko nog pijnlijker en gevaarlijker", zei hij in een interview met de Libanese zender Al-Mayadine. Nasrallah roept op om dit standpunt nog krachtiger te veroordelen.

Wat er gebeurt, drukt volgens hem niet de wil van de burgers uit. Hij zinspeelt daarmee op de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en de Arabische landen: Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Soedan en Marokko.

Volgens de leider van de Hezbollah, heeft ook Abderrazak Makri, hoofd van de Algerijnse islamistische partij MSP, kritiek geuit op de PJD en haar secretaris-generaal, Saâdeddine El Othmani. "Het hoofd van de [Marokkaanse] regering en secretaris-generaal van de Partij voor Justitie en Ontwikkeling zou zich enorm moeten schamen voor de ondertekening van de overeenkomst, zijn verraad aan zijn principes en eerdere standpunt met betrekking tot de normalisatie", schreef hij op zijn Facebook-account.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team