Zoeken

Abdellatif Ouahbi door salafisten beschuldigd van beledigen islam

28 april 2023 - 22:00 - Marokko

©

De hervorming van het familierecht valt slecht bij salafisten in Marokko. Predikers en imams van moskeeën zijn woedend op de minister van Justitie, Abdellatif Ouahbi.

Hoewel de inhoud nog niet bekend is, is de hervorming van de Moudawana onderwerp van hevige discussie. Salafisten verzetten zich met name tegen mogelijke wijzigingen van de artikelen over overspel, de manier waarop flagrante misdrijven moeten worden vastgesteld, maar ook tegen pogingen om de wetgeving te moderniseren op een manier die de minister "niet in strijd acht met de principes van de religie", meldt Assabah.

Lees ook: Abdelilah Benkirane valt Abdellatif Ouahbi aan over hervorming Moudawana

De omstreden Marokkaanse salafist Hassan El Kettani, leidend figuur in de strijd tegen de hervorming van de Moudawana, stelt op sociale media dat de hervorming de principes van het gezin aantast. Hij roept op tot waakzaamheid onder de predikers en imams die hem volgen en vraagt hen om gelovigen te waarschuwen voor dit "complot tegen de islam" en te bidden voor de minister van Justitie, opdat "Allah ons behoedt voor het kwaad".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team