Zoeken

Helden gewond bij brand in spa in Tanger

28 september 2023 - 20:00 - Marokko

©

In het hart van Tanger heeft een ernstige brand gewoed in een spa en massagezaak aan de Boulevard de la Résistance afgelopen zaterdag. Twee personen raakten gewond en zijn overgebracht naar het Mohammed VI ziekenhuis.

De brand veroorzaakte aanzienlijke materiële schade en werd vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek. Zonder de heldhaftige inspanningen van de twee gewonden, die probeerden de vlammen te doven, zou de schade veer erger zijn geweest volgens Assabah. De spa bevindt zich op de gelijkvloers van een centraal gelegen wooncomplex in Tanger, en maakt gebruik van grote gasflessen. Zonder tijdige tussenkomst had de brand het leven kunnen kosten aan tientallen mensen, waaronder bewoners, klanten, medewerkers en voorbijgangers.

Lees ook: Jamal redde 37 kinderen uit brandende schoolbus in België

Omwonenden hadden al meermaals gewaarschuwd voor de risico’s van deze gasflessen, vooral omdat het pand onvoldoende geventileerd was. In Marokko is het voor sportscholen en spa’s wettelijk verboden om butaangas te gebruiken, gezien de potentiële gevaren voor woningen en naburige gebieden.

Lees ook: Marokkaans kind (6) komt om bij brand in Granada, moeder zwaar gewond

Na de brand werden tien grote gasflessen in beslag genomen. De eigenaresse van de spa is gearresteerd en het onderzoek loopt nog. De eerste bevindingen van de politie wijzen op een combinatie van een gaslek en slechte elektrische isolatie als oorzaak van de brand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team