Zoeken

Haven Tanger Med valt in de prijzen

21 oktober 2020 - 10:20 - Economie

©

De FDI Intelligence van de Financial Times heeft de haven van Tanger Med aangemerkt als de 2e speciale economische zone ter wereld. Ook sleepte het havencomplex in het noorden van Marokko verschillende andere prijzen in de wacht.

Na de bemachtiging van de 5e plaats op deze ranglijst in 2019 heeft Tanger Med dit jaar een prestatie van formaat geleverd door op de tweede plaats te eindigden. Alleen de "Dubai Multi Commodities Centre" is hoger ingeschaald.

In navolging van Tanger Med, staan "Katowice Special Economic Zone" in Polen en "Waigaoqiao Free Trade Zone" in China op de derde en vierde plaats. Volgens de Tanger Med-groep is deze prestatie van de Marokkaanse haven een primeur op deze wereldranglijst. Het getuigt "van de enorme machtstoename van het netwerk van activiteits-zones ontwikkeld door Tanger Med, het belangrijkste industriële havencomplex in Afrika, gelegen aan de Straat van Gibraltar".

Naast deze prestatie heeft Tanger Med de eerste plaats veroverd in de categorie "Large Tenant" voor grote investeringsprojecten en is het havencomplex ingeschaald als wereldspecialist in de automobielsector met de "Specialismeprijs in de automobielsector." Het won ook de eerste Afrikaanse prijs voor "Vrije Zone van het jaar voor KMO’s (middel- en kleinbedrijf)" dankzij het infrastructurele aanbod en de commerciële kansen die Tanger Med aan deze categorie bedrijven biedt.

Tanger-Med is gevestigd op een oppervlakte van 2000 hectare en heeft zes activiteitszones rond de automobiel-, luchtvaart-, logistiek-, textiel- en handelssector. Er zijn meer dan 1000 bedrijven actief, met een jaarlijks exportvolume van 85 miljard dirham in 2019. Tanger Med genereert momenteel bijna 80.000 banen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team