Zoeken

Tanger Med belangrijkste concurrent van haven Algeciras

26 januari 2021 - 12:00 - Economie

©

De belangrijkste concurrent van de Spaanse haven in Algeciras is de haven Tanger Med, in het noorden van Marokko. In 2020 ging er voor 5,7 miljoen TEU (standaard meeteenheid voor het aantal containers) aan vracht door de haven Tanger Med, wat meer was dan de 5,2 TEU die was voorspeld voor de haven van Algeciras.

Hoewel de haven van Algeciras staat gerangschikt als de beste haven in de Middellandse Zee, is er een gebrek aan infrastructuur in de omgeving en begint de Spaanse haven de groeiende concurrentie van Tanger Med steeds meer te voelen.

De Marokkaanse havenautoriteit Tanger Med Special Agency (TMSA), heeft bekend gemaakt dat het containervervoer in Tanger Med met 18% is gestegen tot 5,7 miljoen TEU in 2020. Hiermee is de Marokkaanse haven die van Valencia, waar in 2020 5,43 miljoen TEU werd vervoerd, voorbijgestreefd. De haven van Algeciras komt uit op 5,2 miljoen containers in 2020.

Momenteel heeft de haven in Tanger een capaciteit van negen miljoen containers, zeven miljoen passagiers en 700.000 TIR-vrachtwagens en kunnen er één miljoen voertuigen worden geëxporteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team