Zoeken

Harhora bastion van drugs, losbandigheid en waterpijp?

1 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

Een twintigtal jongeren werd door de gendarmerie gearresteerd in een privé-woning in Harhora, in de buurt van Rabat. Zij worden beschuldigd van drugsgebruik, samenscholing en overtreding van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid.

Volgens de krant Al Akhbar werden deze personen, allemaal mannen, door een gezamenlijke patrouille van de plaatselijke autoriteiten en de Koninklijke gendarmerie verrast in een villa in Casino Plage, waar zij clandestien waterpijp (shisha) aan het roken waren.

Het blad meldt dat op bevel van het Openbaar Ministerie bijna alle arrestanten, behalve de huurder van de villa, vrijgelaten werden nadat de gendarmerie ieder van hen had geïdentificeerd. De huurder werd in voorlopige hechtenis genomen en vervolgens doorverwezen naar de openbare aanklager wegens "de oprichting van een plaats waar clandestien waterpijp en drugs worden geconsumeerd en de niet-naleving van de bepalingen van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid".

Al Akhbar wees erop dat de gemengde brigades sinds het begin van de maand Ramadan de invallen in het gebied hebben vermenigvuldigd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners die melding maakten van nachtelijke ongeregeldheden en onophoudelijke doorgangen van vreemdelingen door de buurt. In strijd met de noodtoestand die tussen 20.00 en 6.00 uur van kracht is, trekken jongeren, voornamelijk uit Rabat en Temara, naar gehuurde villa’s die worden gebruikt als ontmoetingsplaatsen voor seks, drugsgebruik en waterpijp, aldus dezelfde bron. Twee jongeren van 27 en 19 jaar werden in het gebied zelfs gearresteerd voor diefstal met gebruik van wapens. Ze behoren tot een criminele bende waarvan de andere leden gezocht worden, schrijft het dagblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team