Zoeken

Zoon burgemeester Chabat in cel voor drugshandel

12 mei 2012 - 11:30 - Marokko

©

Naoufal Chabat, de zoon van de burgemeester van Fez Hamid Chabat, is maandag veroordeeld door de rechtbank van Fez, tot drie jaar gevangenis voor bezit en handel van cocaïne.

Vijf andere mensen, onder wie een politieagent en de eigenaar van een hotel en een luxe nachtclub in Fez, kregen dezelfde straf samen met een boete van 10.000 dirham elk.

De burgemeester van Fez reageerde verontwaardigd en denkt dat sommigen proberen hem te doen vallen bij het naderen van de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens hem is het parket van Fez hier zelfs bij betrokken.

Hamid Chabat heeft het over een samenzwering tegen hem en de Istiqlal-partij, alsook tegen de Marokkaanse Werkersunie (UGTM), dewelke hij voorzit. De burgemeester van Fez dreigt er ook mee de namen bekend te maken van degenen die tegen hem complotteren.

Naoufal Chabat ontkent sinds het begin de beschuldigingen van een in 2009 opgepakte drugsdealer en een tweede persoon aan wie hij drug zou hebben verkocht.

Zijn vader zegt hierover dat ook zijn andere zonen vals zijn beschuldigd van drugshandel door mensen die jaloers zijn op zijn succes. Chabat is namelijk van zeer bescheiden afkomst. In zijn jonge jaren werkte hij als arbeider in een motorenfabriek van Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team